למה אסור לוותר על בדיקה במכון שמיעה?
הגוף שלנו לא הולך ונהיה צעיר יותר. לצערנו, קורה בדיוק ההיפך. כמה פעמים קרה לכם שעסקתם בפעילות ספורטיבית – ריצה, אימון בחדר הכושר, משחק כדורגל עם החברים או כל פעילות אחרת, ובמהלכה הרגשתם שהגוף שלכם כבר לא מה שהיה פעם. השרירים כואבים יותר, אתם לא רצים כפי שרצתם פעם והעייפות מגיעה בשלב מוקדם יותר. לצערנו, אפקט "ההזדקנות" לא משפיע רק על השרירים שלנו, אלא גם על חושינו השונים, כמו ראייה ושמיעה.
כמה פעמים קרה לכם שבן או בת הזוג, אמא או אבא, חבר או חברה, קראו לכם פעם אחר פעם ופשוט לא שמעתם? אם זה קרה יותר מדי, ואם אתם מרגישים שהשמיעה שלכם נפגמה מעט, יש לטפל בבעיה ויפה שעה אחת קודם. אם לא הייתם מצליחים לרוץ, בוודאי הייתם הולכים לרופא כדי לטפל בבעיה, נכון? גם כאן, אם אתם מרגישים שהשמיעה כבר לא מה שהייתה פעם, יש לטפל בבעיה.
הגורמים העיקריים לירידה באיכות השמיעה הם הגיל כמובן וחשיפה לרעש. אזרחים רבים שעברו את גיל 60 החלו יותר ויותר לדווח על בעיות שמיעה, כשלמעלה משליש מהאוכלוסייה בגילאים אלו סובלת מבעיה זו. גורם עיקרי נוסף הפוגע בשמיעה שלנו הוא כמובן חשיפה לרעש. ישנם לא מעט אנשים העובדים במקומות רועשים, דוגמת בניין או אפילו אולפן הקלטות. במקרים רבים מדובר באנשים צעירים למדי, אך בשל החשיפה הגבוהה לרעש במקרים רבים השמיעה שלהם במצב גרוע יותר מאלו שסובלים מירידה בשמיעה בשל הגיל המתקדם.
רבים חוששים לגשת למכון שמיעה כדי לבדוק את מצבם. הם חוששים מהנורא מכל, ושמעתה ואילך חייהם ישתנו מקצה לקצה לאחר שיתבקשו להסתובב עם מכשיר שמיעה על האוזניים, כזה או אחר. אין לכם ממה לחשוש. מכוני שמיעה בדרך כלל ידידותיים, ויותר חשוב: יעזרו לכם לטפל בבעיה שממנה אתם סובלים כבר תקופה ארוכה. על ידי בדיקת שמיעה פשוטה תוכלו לדעת כמה נורא מצבכם, ואיך בדיוק ניתן לטפל בו.
אז למה באמת חשוב לגשת למכון שמיעה בהקדם האפשרי, ברגע שהתגלה ליקוי בשמיעה?
ראשית, כדי למנוע הידרדרות של המצב. אם כבר חלה נסיגה בשמיעה שלכם, אל תצפו שזה יעצור שם. כמו דברים אחרים בגוף שלנו, גם השמיעה הולכת ומידרדרת, ולכן, ככל שתזניחו את הבעיה כך יגדל הנזק שנגרם לשמיעה שלכם. לכן, חשוב לטפל בבעיה ברגע שמאבחנים אותה, כדי לשפר את המצב ולמנוע בעיות עתידיות.
שנית, אתם לא רוצים לשמוע טוב יותר? לא נמאס לכם לשאול "מה" בכל משפט שלישי? אולי אתם לא מודעים לכך, אבל יכול מאוד להיות שלסובבים אתכם נמאס. ואפילו נמאס מאוד. נסו להיזכר בשיחה עם מישהו ששמיעה היא לא הצד החזק שלו. כמה פעמים נאלצתם לחזור על אותו משפט? האם זה תסכל אתכם? קרוב לוודאי שכך גם את הסובבים אתכם.
אולי יעניין אתכם גם:
אובדן שמיעה פתאומי - יכול לקרות לכל אחד >>