קשובים לך

ירידה בשמיעה

קרה לכם שהבחנתם שבארוחת ערב משפחתית כשכולם מדברים ביחד היה לכם קשה להבין את מה שנאמר? קרה לכם שלא הצלחתם להבין את המרצה באוניברסיטה? קרה לכם שביקשתם מהאיש עימו שוחחתם לחזור פעם אחר פעם על דבריו מכיוון שלא הבנתם אותו? ישבתם במסעדה רועשת ולא הבנתם את המלצר? הגברתם את עוצמת הטלוויזיה או הרדיו כי התקשיתם לשמוע את הנאמר?

ייתכן שאתם סובלים מירידה בשמיעה: תוכלו לבצע בעצמכם בדיקת שמיעה ראשונית.

ובכן, אתם לגמרי לא לבד. כעשירית מאוכלוסיית העולם (למעלה מ-500,000,000 בני אדם) סובלת מירידה בשמיעה ברמה זו או אחרת, כאשר אחוז זה הולך וגדל בהתמדה ככל שרעשי הסביבה הולכים ומתחזקים משנה לשנה.

חוש השמיעה הוא אחד החושים החשובים ביותר של האדם. הוא מאפשר לנו לתקשר עם העולם שמסביבנו, לפתח קשרים, ללמוד ולהבין אחרים. חוש השמיעה פעיל 24 שעות ביממה, גם כאשר אנו ישנים.

ירידה בשמיעה תוך הזנחת הטיפול בה עלולה לגרום לפגיעה קשה בחיי החברה וביכולת האישית שלנו ללמוד ולהתפתח.

ירידה בשמיעה אינה רק תוצאה של תהליכי הזדקנות. לירידה בשמיעה יכולות להיות סיבות רבות מאד: תורשתיות, סביבתיות (חשיפה ממושכת לרעש חזק), רפואיות (טיפול תרופתי ומחלות שונות בשלבי חיינו השונים).

אתר זה נועד לסייע לסובלים מירידת שמיעה, במתן מידע שימושי ובמציאת פתרונות, כך שיוכלו לקיים אורח חיים רגיל ופעיל באיכות גבוהה.

כמה דברים שלא ידעתם על ירידה בשמיעה

מדובר בתופעה נפוצה ביותר אשר אחד מכל עשרה בני אדם סובל ממנה. ככל שהגיל עולה, שיעור המתמודדים עם פגיעה בשמיעה גדל באופן משמעותי. למשל, בגיל 65 ומעלה, 33% מהציבור סובלים ברמה כזו או אחרת מפגיעה בשמיעתם. עם זאת, ירידה בשמיעה היא לא רק עניין של גיל. לעיתים, היא נגרמת גם בגילאים צעירים ואפילו מאפיינת ילדים ותינוקות. לא אחת, תנאי העבודה הם אלה אשר גורמים לפגיעה בשמיעה (למשל – עבודה במפעלים רועשים, עבודה עם רעשי מוסיקה בעוצמות גבוהות וכדומה).

מחקרים רבים אשר נערכו בנושא הצביעו על כך שהזנחת לקות שמיעה עלולה לפגוע באורח החיים בשלל היבטים (משפחה, עבודה, לימודים וכו'). לעיתים, אפילו שיחת טלפון פשוטה, כאשר המכשיר צמוד לאוזן, יכולה להיות מאבק מתסכל. אם אתם חשים התדרדרות בשמיעה, מומלץ לטפל בנושא בהקדם. דחיית מועד התקנת מכשיר שמיעה עלולה לגרום להמשך הירידה בשמיעה ולהקשות על תקופת ההסתגלות למכשיר לאחר התאמתו והתקנתו.

במילים פשוטות, יפה שמיעה אחת קודם. ירידה בשמיעה יכולה להיות ברת טיפול או בלתי הפיכה. כאשר הלקות בשמיעה נגרמת כתוצאה מבעיית הולכה, ניתן להתמודד עם התופעה באמצעות טיפול רפואי. אם הפגיעה היא פועל יוצא של בעיה עצבית, סביר להניח שהיא בלתי הפיכה. כך או כך, מכשיר שמיעה יכול להיות פתרון נהדר עבור בעיה זו.

 

<< לעמוד קודם
נגישות
גודל טקסט:
א א א
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
?

לחיצה חוזרת ונשנית על המקש Tab תעביר אתכם בין הקישורים והאזורים השונים בעמוד.

הפעלת מקשי הקיצור תלויה בדפדפן שבו אתם משתמשים:

S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
אתר חלופי