קשובים לך

שיקולים מומלצים ברכישת מכשירי שמיעה

מה דעתכם על רכישת מכשירי שמיעה? לפניכם רשימה של מספר דברים שעליכם לשקול בקשר לכך. מכשיר השמיעה שלכם צריך להיות מותאם היטב למאפייני ירידת השמיעה שלכם, לשבת בנוחות וניתן לכיוון, אוטומטית או ידנית על-ידכם. קראו את הדברים ובבואכם אל קלינאי התקשורת (אודיולוג), שוחחו עימו אודות סדרי העדיפויות שלכם.

מאפייני ירידת השמיעה

אופי ירידת השמיעה שלכם וחומרתה הינם בעלי משקל משמעותי בהחלטה אילו מכשירי שמיעה קלינאי התקשורת ימליץ לכם להרכיב. קלינאי התקשורת יוכל לעזור לכם להבין את המאפיינים הייחודיים של ירידת השמיעה שלכם ולהסביר אילו דגמים יתאימו באופן מיטבי לצורכיכם.

אורח חיים של מכשירים

קחו בחשבון את אורח החיים שלכם: עבודה, פעילויות בזמנכם החופשי. מהם הדברים שאתם עושים אשר מושפעים ביותר מירידת השמיעה שלכם? מהם הדברים שאינכם יכולים לעשות בשל ירידת השמיעה שלכם? הגדירו את צורכיכם וקבעו סדרי עדיפויות. גם עבודתכם מהווה גורם חשוב. ייתכן כי הנכם נוסעים הרבה ותרצו גם במכשיר נוסף לגיבוי. 

טכנולוגיה של מכשירי שמיעה

איכות הקול הינה, ככל הנראה, השיקול החשוב ביותר. לא כל חידוש טכנולוגי מיטיב עם כל ירידת שמיעה, ולעתים מכשירי שמיעה בסיסיים יכולים לתת איכות קול מספקת. היוועצו בקלינאי התקשורת - הם יעזרו לכם להעריך את רמת התחכום של המכשיר לה הנכם זקוקים בהתבסס על מגוון נתונים. מוזמנים להציץ בקטלוג מכשירי השמיעה של אודיופון >>

תפעול של מכשירי שמיעה

מכשירי השמיעה הקטנים ביותר הם גם הדיסקרטיים ביותר, אולם הם כמובן קטנים. אם הראייה שלכם או מידת המיומנות שלכם אינה כפי שהייתה בעבר, ייתכן וגודלו של המכשיר יהווה שיקול בבחירת הסוג. קלינאי התקשורת שלכם ייעץ, בהתבסס על יכולות התפעול שלכם, בדבר המכשיר המתאים לכם. 

מראה

מכשירי שמיעה באים במגוון רב של גדלים החל ממכשירים זעירים ועד למכשירים היושבים מאחורי האוזן. אנשים רבים מוטרדים למדי מעניין המראה, אולם כדאי לזכור כי אחרים יהיו הרבה פחות מודעים מכם לנוכחותו של המכשיר אצלכם. מרבית מכשירי השמיעה הם די דיסקרטיים. קחו בחשבון שגם תספורת מתאימה יכולה לשחק תפקיד בעניין זה.

מבנה האוזן

גם למבנה האוזן משקל בהתאמת מכשיר. הגודל והצורה של האוזן החיצונית ובתוכה תעלת האוזן יכולים להקשות אצל חלק מהאנשים על הרכבת מכשירים מסוג מסוים. לדוגמה, אם תעלת האוזן היא צרה במיוחד ייתכן ולא ניתן יהיה להתאים מכשירי שמיעה המצויים בתוכה. קלינאי התקשורת שלכם יעזור לכם להחליט אילו אפשרויות של סוגי מכשירי שמיעה מתאימות לכם. להרחבה על מבנה האוזן ומערכת השמע >>

 

בחירת מכשיר השמיעה - מה מומלץ לקחת בחשבון?

בחירת מכשיר שמיעה דורשת התייחסות למספר פרמטרים. להלן שיקולים אשר מומלץ לקחת בחשבון בעת רכישת מכשיר שמיעה, במטרה ליהנות מכל הקולות והצלילים "כמו פעם":

  • ראשית, השיקול המרכזי מבחינת רכישת מכשיר שמיעה הוא השיקול הפונקציונאלי (הרפואי). דהיינו, המלצה של קלינאי התקשורת. קלינאי התקשורת אשר עורך את בדיקת השמיעה יכול להמליץ על מכשירי שמיעה מתאימים (וזאת על בסיס הכשרה אקדמאית, ניסיון וידע מעמיק באודיולוגיה).
  • חשוב להגדיר את הצרכים של המטופל והציפיות שלו ממכשיר השמיעה (לדוגמה, האם מדובר במכשיר אשר מטרתו לשמש את המטופל בביתו, או שמא עסקינן במכשיר שנועד לסייע לעובד הנמצא במפעל, משרד או נסיעות). בעת בחירת מכשיר שמיעה, כדאי לקבל מספר המלצות בנוגע למכשירים מתאימים מקלינאי התקשורת. רצוי לקבל הסברים מקלינאי התקשורת אודות מהות לקות השמיעה והאופן בו כל אחד מהמכשירים השונים יוכל לסייע לכם. טיפ נוסף הוא הימנעות מרכישה "עיוורת" של מכשירי שמיעה אך ורק בשל פרסומות שיווקיות (נוצצות ככל שיהיו).
  • מטופלים רבים מגיעים לקלינאי התקשורת ביחד עם קרוב משפחה או חבר, אשר מעניק להם חוות דעת נוספת.
  • במקרים בהם ירידת השמיעה היא דו-סטרית (דהיינו, בשתי האוזניים), כדאי לשקול רכישת שני מכשירי שמיעה, אחד לכל אוזן.
  • שימו לב, הטכנולוגיה המתקדמת בתחום מאפשרת כיום רכישת מכשירי שמיעה זעירים וקטנים במיוחד. חשוב להדגיש כי הגודל איננו קובע וגם מכשירי שמיעה קטנים יכולים להיות אמינים, איכותיים, אפקטיביים ונוחים (זאת לצד היותם אסתטיים ונסתרים כמובן).

רוצים להתייעץ עם צוות המומחים של אודיופון? צרו איתנו קשר בטלפון >> 04-866-73-37 או כתבו לנו. נשמח לעמוד לרשותכם.


קטלוג מכשירי השמיעה החכמים של אודיופון >>

 

 

 

<< לעמוד קודם
נגישות
גודל טקסט:
א א א
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
?

לחיצה חוזרת ונשנית על המקש Tab תעביר אתכם בין הקישורים והאזורים השונים בעמוד.

הפעלת מקשי הקיצור תלויה בדפדפן שבו אתם משתמשים:

S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
אתר חלופי