מהו מכון שמיעה ומה תמצאו בו
במכון שמיעה מטפלים בבעיות שמיעה בקרב ילדים, בני נוער מבוגרים וקשישים. המכון מבצע בדיקות שמיעה ובנוסף לכך המכון משווק מוצרי איכות בתחום השמיעה שנועדו לטפל בבעיות שמיעה מסוגים שונים. קראו בהרחבה על בעיות שמיעה - מתינוקות ועד מבוגרים.
קצת על הבדיקות במכון שמיעה
אחד התפקידים העיקריים של מכון שמיעה הוא לבצע בדיקות שמיעה. בגדול, בעיות השמיעה נחלקות לשלושה סוגים עיקריים: בעיות הולכה עצבית של גלי הקול אל האוזן הפנימית ("הולכה"), פגיעה באוזן הפנימית עצמה והפרעה עצבית במהלכה ישנה בעיה בהעברה של האותות החשמליים מן האוזן למוח.
בדיקת שמיעה חשובה לא רק למבוגרים ולקשישים הסובלים מירידה בשמיעה או עובדים בסביבה רועשת, אלא גם לתינוקות וילדים צעירים שיש חשש כי הם סובלים משמיעה לקויה, וזאת על מנת למנוע מצב בו לא יוכלו לרכוש שפה ולהתפתח.
מכון שמיעה מבצע לרוב מספר סוגים של בדיקות שמיעה. חלק מהן נועדו לקבוע האם ישנה בעיה כללית בשמיעה וחלקן נועדו לקבוע מהו מקור הבעיה, כך שלעיתים יש צורך לבצע מספר בדיקות אחת אחרי השנייה. ישנן גם בדיקות שמיעה המיועדות למי שאינו מסוגל לשתף פעולה עם הבדיקה כמו למשל קשישים הסובלים מדמנציה או ילדים קטנים מאוד ותינוקות. (בדיקה כזו נעשית לרוב על ידי אלקטרודות).
בדיקות שמיעה אינן כואבות ואינן אמורות לגרום לחוסר נוחות. לכן אין בעיה לנהוג אחרי שמבצעים אותן. התוצאות מתקבלות לרוב ישירות אחרי הבדיקה עצמה וניתנות לנבדק או לרופא המשפחה שלו.
על סוגים שונים של מכשירי שמיעה
בניגוד למה שמקובל לחשוב, מכשירי השמיעה הקיימים כיום בשוק אינם עשויים ממקשה אחת ויש סוגים רבים המתאימים לסוגים שונים של בעיות שמיעה וסביבות שונות (סביבה ביתית, סביבה רועשת ואפילו לספורט). יחד עם זאת, כל מכשירי השמיעה פועלים באופן דומה באמצעות מיקרופון רגיש הקולט ומגביר את הרעשים מן הסביבה ומשדר אותם לתוך האוזן שלכם.
התאמת מכשיר השמיעה נעשית באופן פרטני במשך מספר שבועות בעזרת קלינאי תקשורת וזמן ההסתגלות למכשיר שמיעה הינה ארוכה יחסית (טיפ שחשוב לדעת : ככל שפונים למכון השמיעה מוקדם יותר לאחר גילוי הבעיה, כך גם זמן ההסתגלות יהיה קצר יותר). סוגים נפוצים של בעיות שמיעה יכולות להיות למשל חוסר יכולות להבין דיבור (במיוחד בסביבה רועשת), אי יכולת להקשיב לרדיו או טלוויזיה בעוצמה רגילה או שמיעה של צפצופים ושריקות המפריעים להקשיב לסביבה.
מכון שמיעה בדרך כלל יציע לכם שלושה סוגים של מכשירים ממספר משפחות שונות:
- מכשיר BTE בו יחידת השמיעה נמצאת מאחורי האוזן
- מכשיר ITE היושב בתוך האפרכסת ונכנסים אל תוך תעלת האוזן
- מכשירי ITC / CIC שהם מכשירים הנכנסים לתוך תעלת האוזן וכמעט שאינם נראים. מסיבה זו, קשה יותר באופן יחסי לתפעל אותם והניקוי שלהם מצריך יותר עבודה.
כמובן שחשוב גם לשמור על מכשיר השמיעה, למנוע חדירת מים או נוזלים אחרים ולנקות אותו בסוף כל יום במטלית יבשה ו / או חומר אנטי בקטריאלי. כמו כן, שמירה על המכשיר בתוך הקופסה המקורית שלו תמנע חדירת לחות לתוכו.
אביזרים נוספים המשווקים על ידי מכון שמיעה
בנוסף לבדיקות שמיעה ושיווק ומכירה של מכשירי שמיעה, מכון שמיעה עשוי למכור גם אביזרים משלימים כמו למשל אטמי אוזניים. כיום יש בשוק אטמי אוזניים מצוינים שאפשר לשמוע איתם דיבורים בלי הפרעה תוך כדי שמירה על האוזן והשמיעה. כמו כן, ישנם אטמי אוזניים למניעת חדירת מים על מנת שלא תיווצרנה דלקות באוזן שעשויות בעצמן לפגוע בשמיעה. ישנם אפילו אטמי אוזניים מיוחדים למוזיקאים שמאפשרים להמשיך ולשמוע את הצלילים הטבעיים ללא פגיעה בשמיעה.
ציוד עזר נוסף שמשווק על ידי מכונים לשמיעה הם דיבורית לטלפון נייח למי שחווה ירידה בשמיעה, מכשירים משולבים עם רמקולים מובנים ואוזניות מיוחדות אלחוטיות לטלוויזיה שמאפשרות להבין את הנאמר באופן טוב יותר. הכירו אביזרי שמיעה נוספים לתחזוקה ושיפור איכות החיים.