ממה מורכב מכשיר שמיעה דיגיטלי?
עבור אנשים רבים, מכשירי שמיעה הם חלק משגרת היום יום שלהם, כאשר יש גם כאלה בעלי לקויות שמיעה שאינם יכולים לראות את חייהם ללא העזרה שמעניק אותו מכשיר. במרוצת השנים המכשירים הללו עברו אינספור תהפוכות, כאשר מהמאה ה-19 (המצאת מכשיר השמיעה) ועד היום, המכשירים השתנו מן הקצה אל הקצה והיום כוללים מספר רכיבים שעוזרים מאוד ללקויי השמיעה למיניהם לנהל חיים טובים יותר.
בטרם נסביר מהם הרכיבים שכולל מכשיר שמיעה מתקדם, ננסה להבין קודם במה מדובר. ובכן, מכשיר שכזה מעניק למעשה סוג של עזרה למי שמתקשה בשמיעה, לוקח את ה"רעשים" מסביב ומתרגם אותם לשמיעה.
אם בעבר מכשיר השמיעה היה למעשה חוט ארוך שמחבר בין האוזן למכשיר, כיום, מעל ל-200 שנים אחרי, ישנם שני סוגים עיקריים של מכשירי שמיעה מתקדמים: אנלוגיים ודיגיטליים. לכל אחד מהם יש מספר רכיבים, כאשר המכשיר האנלוגי למעשה דומה מאוד למכשירים הישנים מבחינת התכונות שלו והוא לא מסנן קולות רקע ואינו מבדיל בין קולות חשובים או לא עבור המשתמש. לעומתו, המכשיר הדיגיטלי הרבה יותר חכם וממיר את הצליל שנקלט בו לאותות דיגיטליים ומעביר אותם בצורה חלקה למשתמש. אז מה כולל מכשיר שמיעה דיגיטלי?
רמקול מיניאטורי
או במילים אחרות: משדר. מדובר ברכיב מאוד משמעותי במכשיר השמיעה, שכן הוא מתרגם את האנרגיה החשמלית במכשיר בחזרה לגלי קול שמועברים דרך תעלת השמע אל האוזן. המשדר למעשה מאפשר לעבד את השמע ולהעביר אותו בצורה חלקה אל המשתמש.
מערכת סינון רעשים
ברוב מכשירי השמיעה הדיגיטליים המתקדמים יש מערכת לסינון רעשים. מערכת זו מאפשרת למעשה לסנן רעשי רקע מטרידים או לא נחוצים ולהעביר למשתמש רק את הצלילים שהוא זקוק להם. ביכולתו של המכשיר הדיגיטלי לפרק את התדרים שנכנסו אליו וכך למעשה הוא מחליש את רוב רעשי הרקע ומקל על כבד השמיעה.
אוזנייה
אחד החלקים החשובים ביותר במכשיר השמיעה – האוזנייה. מדובר למעשה בחלק שמחבר בין מכשיר השמיעה לאוזן וחשוב מאוד שיהיה נוח ומותאם אישית לאדם שאמור להשתמש במכשיר השמיעה. אצל מבוגרים, האוזנייה לרוב לא תוחלף אם לא נפגמה, אך במקרה של ילדים תצטרכו להחליף את האוזנייה עוד מספר פעמים כיוון שהם גדלים וכך גם אוזניהם.
תכנית שמע
בניגוד לעבר, למכשירי השמיעה של היום יש יכולת לזהות באיזו סביבה נמצא המשתמש ולהתאים עבורו את תכנית השמיעה. לדוגמא, אם אותו אדם נכנס ליער שומם בלילה קר, המכשיר יוכל לזהות כי מדובר במקום שקט עם מעט רעשי רקע ואוטומטית ייתן הגברה למכשיר.
למכשירי שמיעה מתקדמים יתרונות רבים על מכשירים קצת יותר קונבנציונליים. את מכשירי השמיעה המתקדמים ניתן לחבר לאמצעים אלקטרוניים באופן אלחוטי כמו למשל טלוויזיה או טלפון וכך הם מקלים על המשתמש גם בפעילויות מסוג זה.
עם זאת, לעתים התקציב לא מאפשר רכישה של מכשיר שמיעה מתקדם, על אף שיש בו המון יתרונות שמקלים על החיים. ישנה אפשרות להסתפק במכשיר אנלוגי אך יש לקחת בחשבון שהוא למעשה לא יספק את כל האפשרויות שקיימות היום. בכל מקרה, התייעצו עם אנשי מקצוע על מנת שיתאימו עבורכם את מכשיר השמיעה הטוב ביותר, בהתאם לצרכיכם.
אולי יעניין אתכם גם:
שיקולים מומלצים ברכישת מכשירי שמיעה >>