הבדיקות במכון השמיעה עד מציאת פתרון אפקטיבי
על חשיבותו האדירה של חוש השמיעה לעומת חושים אחרים ניתן ללמוד מדבריה של הלן קלר, סופרת אמריקנית ופעילה פוליטית אשר נולדה גם חרשת וגם עיוורת, ו"זכתה" להשוות את המחסור בשני החושים הללו. וכך כותבת קלר באחד ממאמריה המפורסמים, "הבעיה בחרשות היא מורכבת ועמוקה יותר מהאתגר בעיוורון. זאת משום שבעיות שמיעה משמעותן אובדן יכולת להבחין בגירויים חיוניים כמו הצליל של הקול שדרכו ניתן לרכוש שפה, לייצר דיבור פנימי ולשמור על היכולות האינטלקטואליות של האדם".
מכון שמיעה הוא מקום בו ניתן לערוך בדיקות שמיעה ולהתאים פתרונות לאנשים הסובלים מליקויי שמיעה בדרגות שונות. במכון נערכות בדיקות ייחודיות אשר מאפשרות להתחקות אחר מצב השמיעה של הנבדק תוך בחירת דרכי טיפול טובות ואפקטיביות עבורו. לא מדובר בעניין של מה בכך שכן (כאמור) חוש השמיעה הוא מהחושים המרכזיים והחשובים של האדם.
מכון שמיעה: 3 שירותים עיקריים שתוכלו לקבל >>
בדיקות מרכזיות בכל מכון שמיעה
בדיקות שמיעה מתחלקות בדרך כלל לשני סוגים מרכזיים. בדיקות שמיעה סובייקטיביות ובדיקות שמיעה אובייקטיביות. מכון שמיעה מאפשר לבצע את שני הסוגים הללו במסגרת המסע לבחינת רמת השמיעה של המטופל. הבחירה בסוג הבדיקה תלויה במצב הרפואי, בהפניית רופא אף-אוזן-גרון ועל בסיס פרמטרים נוספים כמו גיל ואופי התלונות. בקליפת אגוז ניתן לומר כי בדיקות שמיעה אובייקטיביות הן בדיקות אשר אינן דורשות את מעורבות המטופל ואילו בדיקות שמיעה סובייקטיביות מבוססות על קבלת מענה מהנבדק.
בדיקות אובייקטיביות
מכון שמיעה מבצע בדיקות שמיעה אובייקטיביות למטופלים אשר מאפשרות להעריך את הפעילות של החלקים השונים במסגרת המסלול השמיעתי. החל מהאוזן התיכונה ועור התוף, דרך עצב השמיעה ועד לגזע המוח. בדיקות אלה מבוצעות על ידי שימוש באלקטרודות ו/או צינורות המשמיעים צלילים שניתן למדוד בעזרת מיקרופון. מכון שמיעה מבצע בדיקות אובייקטיביות על מנת להעריך תפקוד שמיעה של אוכלוסיות המתקשות לשתף פעולה. לדוגמה, ילדים, בעלי מוגבלויות, קשישים וכדומה.
בדיקות סובייקטיביות
במסגרת בדיקת שמיעה סובייקטיבית קלינאי תקשורת מבקש להתחקות אחר מצב שמיעה תוך כדי קבלת "פידבק" מהמטופל/הנבדק. בדיקת שמיעה סובייקטיבית במסגרת מכון שמיעה מכונה גם בדיקת שמיעה התנהגותית והיא כוללת מניפה רחבה של הליכים רפואיים כמו בדיקות דיבור, בדיקות האודיוגרם, בדיקות לאבחון טנטון ועוד.
לאחר הבדיקה – התאמת מכשיר שמיעה על ידי מכון שמיעה
התוצאות של בדיקות השמיעה מפוענחות (האובייקטיביות והסובייקטיביות) במקצועיות על ידי מומחים וקלינאי תקשורת. כמעט בכל מכון שמיעה התהליך ממשיך עם התאמת פתרון למטופל, עריכת מספר מפגשים להדרכה ובדיקות לביקורות. מכון שמיעה מציעה אפוא לא רק בדיקות אלא גם מגוון מכשירי שמיעה ואמצעים טיפוליים המסייעים להתמודד עם לקות שמיעה ולהתגבר עליה. אמצעים המהווים עבור המטופל ארגז כלים יומיומי.
מכון שמיעה מתמחה בשיקום שמיעתי. מבחינה זו יש לציין כי התאמת מכשירי שמיעה לאדם היא מרכיב אחד מהמכלול שעומד מאחורי תהליך השיקום המלא. מכשיר שמיעה הוא אומנם "צעד משמעותי" אך מכון מקצועי מרחיב את היריעה עם פתרונות נוספים ומקבילים. לצד הטכנולוגיות המרשימות שניתן להיעזר בהן ביחד עם תוצאות של בדיקות, שיקום שמיעתי מקיף כולל היבטים כמו הסתגלות פסיכולוגית של המטופל למצבו, התמודדות/קבלת מצב זה, הגדרת צרכים וקשיים ספציפיים (לדוגמה, ילד שסובל מלקות שמיעה ועומד לעלות לכיתה א'), למידת אסטרטגיות תקשורת, אימוני שמיעה ועוד.
מכון שמיעה – לא רק מכשירי שמיעה
אפשר לסכם ולומר שביקור בכל במכון לליקויי שמיעה כולל לצד בדיקות שמיעה גם פתרונות לפי פענוח. פתרונות אלה אינם מתמקדים אך ורק במכשירי שמיעה, מתוחכמים ומתקדמים ככל שיהיו. מכון שמיעה מגיש למטופליו מעטפת מקצועית שלמה שמותאמת לנבדק ומבקשת "לתקוף" את לקות השמיעה מכל החזיתות. מכוני שמיעה פועלים בכל רחבי הארץ ויודעים כיצד לספק מענה למטופלים בכל גיל או מצב בריאותי. בזכות הטכנולוגיה שהביאה לפיתוחם של מכשירי שמיעה איכותיים, כמעט לכל לקות ניתן למצוא פיתרון אפקטיבי. פיתרון אשר יחזיר את הצלילים והקולות לעולמו של הנבדק.